Book directly for best rates

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Book now

Istražite ljepote krajolika

Autor: Ivo Biočina | Izvor: HTZ

Pronađite smještaj

Odmor u Opatiji izvrsna je prilika da rezervirate i jedan od izleta iz ovdašnje bogate ponude i upustite se u istraživanje brojnih skrivenih ljepota Kvarnerskog zaljeva i okolice.

Izleti brodom

Odvojite dan za izlet brodom po Kvarneru i uživajte u panoramskoj vožnji opatijskom rivijerom ili se pak odlučite za cjelodnevni izlet i istraživanje nekih od prekrasnih obližnjih otoka – poput Krka, Cresa ili Lošinja te uživajte u šetnji očaravajućom mediteranskom prirodom, kao i kupanju u nekim od najljepših uvala Jadrana.

Autor: Marko Vrdoljak | Izvor: HTZ

Rijeka, Trsat i svetište Majke Božje Trsatske

Na samo pola sata vožnje od centra Opatije, očekuje Vas bogata povijest i kulturna baština grada Rijeke, nakon čijeg obilaska ne propustite posjetiti i drevnu Trsatsku gradinu, jednu od najstarijih utvrda u Hrvatskom primorju, kao i svetište Gospe Trsatske, najstarije hrvatsko marijansko svetište.

Park prirode Učka

Ova veličanstvena planina uzdiže se u neposrednoj blizini Opatije te pruža spektakularan pogled na Kvarnerski zaljev, ali i brojne mogućnosti za sportske i rekreativne aktivnosti. Kad poželite odmak od gradske vreve, Park prirode Učka idealno je mjesto za uživanje u prirodi.

Pročitajte više
Autor: Ivo Biočina | Izvor: HTZ

Istra Tour Rovinj-Pula-Poreč

Cjelodnevni  izlet sa polaskom iz Opatije u 08:30 sati. Vožnja obalom do Pule. Po dolasku razgled grada u pratnji vodiča od Arene, Herkulesovih vrata, prema Katedrali i Augustovom hramu. Nakon razgleda kraća pauza.

Nakon pauze nastavljamo putovanje prema Rovinju. Po dolasku šetnja gradićem prema crkvi Sv. Eufemije i slikarske kolonije do gradskih vrata. Nakon razgleda odlazak na ručak u restoran u centru.

Nakon ručka i pauze nastavak putovanja do Poreča. Po dolasku šetnja Porečom s vodičem i razgled znamenitosti. Nakon razgleda i pauze krećemo nazad prema Opatiji središnjom Istrom i kroz tunel Učka.

Krk Tour

Cjelodnevni izlet s polaskom u 08:30 sati. Vožnja kroz Rijeku i dalje obalom do Krčkog mosta. Nastavak putovanja otokom Krkom do mjesta Krk. Razgled grada u pratnji vodiča kroz gradska vrata do trga Sv. Kvirina sa kulom sudnicom i gradskim zidinama te dalje do Katedrale i nazad do centra grada. Nakon pauze nastavak putovanja do mjesta Punat odakle krećemo brodićem do otočića Košljun. Razgled otočića na kojem je samostan s etnografskom zbirkom i muzej. Po obilasku odlazak do Punta i nastavak putovanja do Vrbnika. Razgled grada i šetnja uličicama do vinarije Nada u kojoj imamo prezentaciju proizvodnje vina, i degustaciju raznih rakija i vina sa pršutom i sirom. Nakon Vrbnika vožnja prema Opatiji i povratak oko 18:30 sati.

Plitvice - Nacionalni park

Cjelodnevni izlet sa polaskom iz Opatije u 07:30 sati. Vožnja obalom do Senja sa kraćom pauzom. Nastavak putovanja nas vodi do prijevoja Vratnik i dalje Likom do nacionalnog parka. Po dolasku u park razgled započinjemo šetnjom po donjim jezerima. Razgled najvećeg vodopada i brojnih kaskada nas vodi do jezera Kozjak. Pauza za ručak i odmor na Kozjačkoj dragi. Nakon pauze nastavak putovanja sa električnim brodićem preko jezera Kozjak do gornjih jezera. Nakon vožnje brodićem nastavljamo razgled pješice po gornjim jezerima gdje ćemo uz brojne kaskade vidjeti i vodopade Velike i male Prštavce. Nakon šetnje razgled nastavljamo panoramskim vlakićem. Nakon razgleda i osvježenja sjedi povratak. Dolazak u Opatiju je predviđen oko 19:30 sati.

Brijuni - Nacionalni park

Cjelodnevni izlet sa polaskom iz Opatije u 09:00 sati. Vožnja do Fažane odakle krećemo brodom do Brijuna. Po dolasku na Brijune razgled otoka u pratnji vodiča nas vodi do rimskih vila, zoo parka, Titovih rezidencija i ostalih znamenitosti. Nakon razgleda  i slobodnog vremena povratak u Fažanu i nazad u Opatiju oko 18:00 sati.

Rafting na Kupi

Polazak iz Opatije u 09:00 sati. Vožnja do granice na severinu na Kupi. Nakon graničnih formalnosti vožnja d mjesta fara. Osvježenje i kratka prezentacija programa i preuzimanje opreme. Polazak sa raftovima na prvi dio raftinga u trajanju od oko 2 sata. Po dolasku na stanicu ostavljamo opremu i odlazimo na ručak. Nakon ručka slijedi drugi dio raftinga od sat vremena sa igrama. Preoblačenje u odjeću i odlazak do restorana u kojemu se možemo osvježiti prije povratka.

Postojna - Postojnska jama

Izlet kreće u zimskom periodu prijepodne u 08:00 sati. Vožnja do Postojne traje oko 90 minuta. Po dolasku kraća pauza i ulaska u Postojnsku jamu. Vožnja vlakićem i sastanak sa lokalnim vodičem koji će nas provesti po jami. Nakon obilaska jame povratak vlakićem do ulaza. Nakon kraće pauze za osvježenje i kupovinu suvenira polazak za Opatiju.

Venecija

Polazak izleta u 06:00 sati. Vožnja do Rovinja. Po dolasku u Rovinj obavljanje carinskih formalnosti i ukrcaj na brod. Vožnja brodom do venecije. Po dolasku u Veneciju razgled grada u pratnji vodiča. Nakon razgleda i posjete manufakturi za izradu muranskog stakla slobodno vrijeme za opcionalne aktivnosti (vožnja gondolama, ručak razgled grada sa brodićem – taksijem i slično)Nakon pauze sastanak sa vodičem i povratak na brod. Vožnja brodom do Rovinja i dalje autobusom do Opatije. Povratak oko 22:00.

Trst

Cjelodnevni izlet sa polaskom iz Opatije u 08:00 sati. Vožnja do granice i dalje kroz sloveniju do Italije i Trsta. Po dolasku vožnja kroz grad i panoramski razgled znamenitosti te nastavak do San Giusta. Po dolasku šetnja sa razgledom rimskih ostataka, utvrde i ranoromaničke crkve san Giusto u pratnji vodiča. Nastavak putovanja do centra grada. Dolazak do Piazze Unita i slobodno vrijeme za razgled grada. Nakon pauze odlazak do dvorca Miramare. Razgled parka, centra za istraživanje jadrana i dvorca Miramare.  Nakon razgleda i pauze polazak za Opatiju. Povratak u Opatiju oko 17:00 sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili Vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno Prihvaćam odabrano